Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΥΠΟ ΤΟ MIRROR

Η απέραντη ακτογραμμή, τα κρυστάλλινα νερά, τα πεύκα που προσφέρουν εκπληκτική φυσική σκιά και πολλά άλλα κάνουν την Κασσάνδρα έναν από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Ορίστε τι μπορείτε να δείτε και να ζήσετε!

Διασκεδάστε & Εξερευνήστε την Κασσάνδρα

Αξιοθεατο

Ναός Άμμωνος Διός 10χλμ

Από την παραλία της Καλλιθέας φαίνονται τα ερείπια του ναού του Άμμωνος Διός. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο ναός χρονολογείται στο 800 π.Χ. Ο Θεός Άμμων Δίας είναι μια ένωση του Αιγυπτιακού Θεού «Άμμωνα» και του Έλληνα Θεού, του αρχηγού των Δώδεκα, του «Δία».

Αξιοθεατο

Λαογραφικό Μουσείο Πολυχρόνου 1χλμ

Το μουσείο βρίσκεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο από πέτρα πίσω από την κεντρική εκκλησία και παρέχει στον επισκέπτη μια οικεία ματιά στη ζωή και τα κοστούμια της τοπικής ιστορίας.

Αξιοθεατο

Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου 12χλμ

Το μουσείο χωρίζεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο μια βιβλιοθήκη προσκαλεί οποιονδήποτε να αναζητήσει σε παλιά και νέα βιβλία τη μακραίωνη ιστορία του χωριού σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Ο άλλος όροφος παρέχει στον επισκέπτη μια ενδιαφέρουσα συλλογή από ιστορικά αντικείμενα και κοστούμια.

Αξιοθεατο

Η λίμνη της χελώνας της Μαυρόμπαρας 3χλμ

Κοντά στο Πολύχρονο υπάρχει μια μικρή λίμνη, η Μαυρόμπαρα, γνωστή και ως λίμνη της χελώνας. Λόγω της μοναδικής οικολογικής της σημασίας, η λίμνη είναι προστατευόμενη περιοχή. Τρία ξεχωριστά και σπάνια είδη χελωνών ζουν σε αυτόν τον βιότοπο. Η λίμνη επιβιώνει για αιώνες και παραπέμπει σε αρχαία συγγράμματα ενώ έχει αναφερθεί σε πολλούς ερευνητές που εργάζονται από όλο τον κόσμο.

Αξιοθεατο

Υγρότοπος Νέας Φώκαιας 20χλμ

Ο υγρότοπος της Νέας Φώκαιας περιέχει μια μεγάλη έκταση από λίμνες, βάλτους και πράσινα τοπία συμπεριλαμβανομένου του φυσικού καταφυγίου «Φύση 2000». Περισσότερα από τα μισά είδη πουλιών στην Ελλάδα βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή. Αυτό το μέρος δεν είναι απλώς ένας παράδεισος για παρατηρητές πουλιών, αλλά για κάθε επισκέπτη καθώς τα εντυπωσιακά τοπία θα σας κόψουν την ανάσα.

Αξιοθεατο

Λιμάνι Νέας Φώκαιας 17χλμ

Σε κεντρική τοποθεσία στην παραλία της Νέας Φώκαιας βρίσκεται ένα ειδυλλιακό λιμάνι με ψαρόβαρκες. Η δεξιά πλευρά του λιμανιού είναι διακοσμημένη με τον βυζαντινό πύργο.

Αξιοθεατο

Άφυτος 12χλμ

Το χωριό βρίσκεται στο ίδιο μέρος εδώ και 3000 χρόνια. Παραδοσιακά σπίτια και απόκρημνοι βράχοι κάνουν το ταξίδι στην Άφυτο απαραίτητο για όποιον επισκέπτεται τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Αξιοθεατο

Αγία Παρασκευή 14χλμ

Η Αγία Παρασκευή είναι ένα παραδοσιακό χωριό στη νότια Κασσάνδρεια. Το χωριό περιλαμβάνει μια μικρή πλατεία, ένα παραδοσιακό μουσείο και χαρακτηριστική αρχιτεκτονική. Ένα ταξίδι στην Αγία Παρασκευή προτείνεται σε όσους αγαπούν την παλιά αρχιτεκτονική και τα παλιά σπίτια.

Αξιοθεατο

Ιαματικά λουτρά Αγίας Παρασκευής με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής 14χλμ

Από τα βάθη της γης αναβλύζει το ιαματικό νερό της Αγίας Παρασκευής. Λόγω της μοναδικής του σύνθεσης σε χημικά στοιχεία που περιέχουν σπάνιες υγιεινές ιδιότητες, αναζωογονεί τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.

nightclub
Αξιοθεατο

Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε πολύ, εδώ είναι το καλύτερο μέρος για να πάτε! Καλλιθέα 10χλμ

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές χωριό της Χαλκιδικής, γνωστό για την ψυχαγωγική του πτυχή. Μόλις εκεί, θα βρείτε διάφορα νυχτερινά κέντρα και κοκτέιλ μπαρ που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Για την απόλυτη εμπειρία νυχτερινής ζωής, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξετε ένα από τα πιο premium κλαμπ στην Καλλιθέα όπως τα  Pearl, Aqua, Markiz Experience, Ahoy και Angels Club.

Κλεισιμο
Instagram
Facebook